+36 70 779 2064 / mystickitti@gmail.com

2022-es szín: Veri Peri

2021-12-13 9:00
2022-es szín: Veri Peri

A nagy szín meghatározó intézet (Pantone) kiválasztotta a 2022-es top színt: ez pedig a Veri Peri. Ez a szín a vörös és kék keveréke. Benne van a nyugodtság és az energikusság is. Egy hideg és egy meleg szín egyvelege. 

A kérdés, hogy mindenki gondolkodás nélkül hordhatja ezt a színt? Erre két válasz van. Illetve választási lehetőség:
1. a divat és trend követők használják, hordják a színt 
2. akik színtípusokban gondolkodnak, azok óvatosabban választanak színeket, és ezzel a 2022-es színnel is óvatosan bánnak. 

Ha egy színt szeretnénk kiválasztani magunknak, át kell gondolni néhány dolgot: jól áll ez a szín az arcunk színéhez, a szemünk színéhez, a hajunk színéhez, és ezek egyvelegéhez? Összességében hogy áll az adott szín nekünk?  Itt jutottunk el a színelemzéshez, színtípusokhoz. 
Az arc, szem, haj színe alkot egy egységet, egy színtípust. Színtesztelés során meg tudjuk nézni hogy valakinek mely színek állnak jól, előnyösen. Mitől előnyös egy szín? Fiatalít, az arcot kisímitja, a ráncokat eltünteti, egézséges arcszínt mutat, egy jó szín megemeli az arcot, kivilágosítja, szép tekintetet ad. A jól álló színek egy színtipust adnak ki. Ha tudjuk a saját színtípusunkat, tudatosan lehet előnyös színű ruhadarabokat választani. 

A 2022-es szín a hideg kék és a meleg vörös keveréke. A végeredmény egy levendulalilához közel álló árnyalat, ami egyértelműen hideg, lilás szín az általam használt rendszer szerint. Azoknak áll jól akiknek a hideg színek előnyösek. A nyár és tél típusoknak fog a legjobban állni ez a szín. Leszűkítve a kört a hideg nyaraknak és hideg teleknek a legelőnyösebb ez a szín (4 fő színtípus van, és minden színtípusnak 3 altipusát különböztetjük meg). Más színtípus is hordhatja, ha szeretne trendi lenni. Neki csak arra kell figyelni, hogy az archoz közel ne kerüljön ez a szín. Legyen a nadrág vagy a szoknya színe, vagy csak a kiegészítő színe ha trendik és divatosak szeretnének lenni és nem szeretnének lemondani erről az igazán pozitív színről, mert színtípusuk alapján számukra nem előnyös. Mindent lehet, csak okosan, átgondolva. 

Maróti Kitti
Szín és- stílustanácsadó

2021-12-13 9:00