+36 70 779 2064 / mystickitti@gmail.com

Divatos vagy stílusos?

2021-01-22 9:00
Divatos vagy stílusos?

Érdekes kérdés...erre válasz, jó válasz véleményem szerint nincs. Gondolatmenet van, állaspont lehet, fejlődési vonalként is magyarázható, változási folyamat eredménye is lehet a stílus. Lelkület van, ami valljuk be változó kategória. A stílus lehet választás, egy tudatos döntés eredménye. Sokan vagyunk, mindenki más. Ez elfogadható. Viszont bármikor lehet dönteni úgy, hogy tudatosan alakítjuk stílusunkat. Ez miért lehet jó? Nagyon jó, ha megtaláljuk a személyiségünkhöz illő öltözködési stílust. Már maga ennek összhangja egy nagyon pozitív miliőt teremt körülöttünk. Megvan a pillanat, amikor  shoppingolsz, és a barátnőd egy ruhadarabot tartva a kezében felkiált: "ez pont a Te stílusod"? Azt a ruhát ott és akkor nem szabad elengedni. Amikor nekem ezt mondja egy barátnőm, az nekem megnyugtató, mert igazolva érzem, hogy van egyedi stílusom, kapok egy pozitív megerősítést az öltözködésemmel kapcsolatban. 

A saját stílus megtalálása nehéz? Valakinek nehéz, valakinek nem, valakinek ösztönös. Mindenképp jól jöhet egy stílustanácsadó, akivel megtalálhatod a hozzád illő színeket, és az alaktípusodnak megfelelő formákat, szabásvonalakat. A tudatosság mindenben előrevisz. Miért ne lenne így a női öltözködésben? A tudatosítást segíti a stílustanácsadó. A kérdés, hogy mit szeretnél kommunikálni a ruháddal. Ezt neked kell eldöntened, ez a stílus kialakításának első lépése. 

A divat és stílus kizárja egymást? Nem zárják ki egymást. Ha megvan az öltözködési irányvonalad, nem tilos egy-egy trendi darabbal felfrissíteni a ruhatárat. Nemhogy nem zárják ki egymást, ötvözhető is a kettő. A divat abban segít, hogy a régi jó darabokat ne unjuk el. Frissítést hoz a ruhatárba. 

Fiatalabb korban szeret a nő, a lány divatos, trendi lenni. Ilyenkor előtérben vannak a fast fashion ruhák. Ki lehet próbálni a színeket, formákat, hosszakat. Ez a tapasztalatgyűjtés időszaka, egy folyamat eleje.  Aztán ahogy érik a nő, mint a jó bor, kezd a minőség, egyediség felé kacsintgatni. Kitapasztalja, hogy mi áll jól neki. Ekkor érdemes a stílusos öltözködés felé tudatosabban fordulni. 

Drága a stílus? Minőségibb ruhák vásárlását jelenti. Ezt megteheted ritkábban is. A kevesebb több elve érvényesül. Ezek a ruhák évekig a társaink lehetnek. A stílusos megjelenés önbizalmat ad, pozitív kisugárzást eredményez, pozitív visszajelzéseket generál. A stílus egy hosszabb távú befektetés. Minőségi, színben, formában, a lelkületünkhöz, az életvitelünkhöz illő ruhák választását jelenti, melyek jól variálhatóak egymással. Mivel minőségi ruháról beszélünk, évekig, évtizedekig is lehet hordani. Így összességében nem drágább, de egyedibb, minőségibb, letisztultabb a megjelenés. 

A fontos, hogy mindig érezd jól magad a bőrödben illetve a ruhádban. Mert ha rendben vagy, akkor a pozitív kisugárzásod mellett senki nem fog tudni elmenni úgy, hogy ne vegyen észre. Ezt bizony erősítheti egy jól megválasztott szett. Mindenhol, bárhol: a postán, a bevásárláskor, hivatali ügyintézéskor, a bálban, a színházban, a moziban, a kávézóban.

 

Maróti Kitti
szín- és stílustanácsadó

2021-01-22 9:00